Vybrala jsem pro vás 5 pokrmů, které jsem uvařila podle Andrey.
Moc se mi líbila snadnost přípravy a rychlost, za jakou bylo jídlo hotové. Od začátku přípravy do podávání na stůl mi zabralo vždy max. půl hodiny. Nerada trávím v kuchyni půl dne. Jsem ráda, že můžu jít po krátkém vaření s dětmi ven.
Jídla byla různých zajímavých chutí. Pikantní, gulášové, do sladka,… Určitě vyzkouším další recepty. Na další recepty se můžete podívat zde.
Ingredience
1 konzerva červené fazole
1/2 konzervy kukuřice
1 konzerva pasírovaných rajčat
2 ks mrkve
1 stopka celeru
1 ks cibule
1/2 ČL kmínu, červené papriky
sůl, olej, pepř
hrst čerstvé petrželky nebo koriandr
Postup
Mrkev očistíme a spolu se stopkatým celerem nakrájíme na kolečka. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mrkev a celer a krátce restujeme. Přisypeme kmín, mletou papriku, sůl a pepř, přidáme rajčata, cca 0,5 litru vody a povaříme, dokud zelenina změkne. Přibližně po 15-ti minutách přidáme do polévky scezené a propláchnuté fazole a kukuřici. Polévku přivedeme k varu, přidáme čerstvé bylinky a chilli podle možností a krátce povaříme, aby se chutě spojily. Podáváme s tortilla chipsy.
Ingredience
1kg brambor
2-3 ks rajčat
2 ks papriky
1 ks cibule
1 ČL uzené papriky
250 g žampiónů
olej, sůl, pepř
petrželka
Postup:
Nejprve připravíme zeleninu: brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, rajčata a papriku nakrájíme na menší kusy, žampiony na plátky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme brambory, rajčata a papriku a krátce orestujeme. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme uzenou papriku a zalijeme asi 2 dcl vody. Necháme je pod pokličkou dusit přibližně 10 minut. Když jsou brambory měkké, přidáme i žampiony. Opatrně je promícháme a krátce povaříme, aby se chutě spojily. Na závěr dochutíme petrželkou.
Ingredience:
4 ks kedlubny
1 ks cibule
1 ks brambor
1 konzerva kokosového mléka
olej, sůl, pepř
citrónová šťáva
petrželka
Postup:
Kedlubny a brambor očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zeleninu a 5 minut restujeme. Následně zalijeme zeleninu kokosovým mlékem. Polévku osolíme, opepříme a povaříme přibližně 15 minut. Když je zelenina měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem pro hladkou konzistenci. Polévku dochutíme citrónovou šťávou a petrželkou a můžeme podávat.
Ingredience:
200 g červené čočky
1 ks cibule
3 stroužky česneku
čerstvé bylinky, petrželka nebo koriandr
sůl kmín olej
Postup:
Červenou čočku namočíme minimálně na 3 hodiny. Cibuli, česnek a bylinky nakrájíme, čočku přecedíme. Takto připravené suroviny vložíme do sekáčku nebo do větší mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem. Na pánvi rozpálíme olej. Z připravené masy formujeme mokrýma rukama malé míčky, které opékáme na mírném ohni z obou stran asi 2-3 minuty.
Ingredience
400 g hlívy ústřičné
3 ks mrkve
1 ks petržele
1 ks cibule
1 PL rajčatového protlaku
180 ml smetany
2 ČL červené papriky
sůl , pepř, olej
petrželová nať
citrónová šťáva
Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky o velikosti cca. 1x1 cm. Hlívu omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a krátce restujeme. Následně přidáme červenou papriku, rajčatový protlak, hlívu a dobře zamícháme. Zeleninu zalijeme přibližně 0,9-1 litrem vody a polévku přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a povaříme přibližně 15 minut, než zelenina změkne. Do hotové polévky přilijeme smetanu, přidáme sekanou petrželku a krátce povaříme. Na konec dochutíme citrónovou šťávou.