5 receptů od Andrey Velebné

Vybrala jsem pro vás 5 pokrmů, které jsem uvařila podle Andrey.

Moc se mi líbila snadnost přípravy a rychlost, za jakou bylo jídlo hotové. Od začátku přípravy do podávání na stůl mi zabralo vždy max. půl hodiny. Nerada trávím v kuchyni půl dne. Jsem ráda, že můžu jít po krátkém vaření s dětmi ven.

Jídla byla různých zajímavých chutí. Pikantní, gulášové, do sladka,… Určitě vyzkouším další recepty. Na další recepty se můžete podívat zde.

Mexická fazolová polévka

Ingredience

1 konzerva červené fazole

1/2 konzervy kukuřice

1 konzerva pasírovaných rajčat

2 ks mrkve

1 stopka celeru

1 ks cibule

1/2 ČL kmínu, červené papriky

sůl, olej, pepř

hrst čerstvé petrželky nebo koriandr

Postup

Mrkev očistíme a spolu se stopkatým celerem nakrájíme na kolečka. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mrkev a celer a krátce restujeme. Přisypeme kmín, mletou papriku, sůl a pepř, přidáme rajčata, cca 0,5 litru vody a povaříme, dokud zelenina změkne.
Přibližně po 15-ti minutách přidáme do polévky scezené a propláchnuté fazole a kukuřici. Polévku přivedeme k varu, přidáme čerstvé bylinky a chilli podle možností a krátce povaříme, aby se chutě spojily. Podáváme s tortilla chipsy.

Bramborový paprikáš s lečem a žampiony

Ingredience

1kg brambor

2-3 ks rajčat

2 ks papriky

1 ks cibule

1 ČL uzené papriky

250 g žampiónů

olej, sůl, pepř

petrželka

Postup:

Nejprve připravíme zeleninu: brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, rajčata a papriku nakrájíme na menší kusy, žampiony na plátky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme brambory, rajčata a papriku a krátce orestujeme. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme uzenou papriku a zalijeme asi 2 dcl vody. Necháme je pod pokličkou dusit přibližně 10 minut.
Když jsou brambory měkké, přidáme i žampiony. Opatrně je promícháme a krátce povaříme, aby se chutě spojily. Na závěr dochutíme petrželkou.

Kedlubnová krémová polévka

Ingredience:

4 ks kedlubny

1 ks cibule

1 ks brambor

1 konzerva kokosového mléka

olej, sůl, pepř

citrónová šťáva

petrželka

Postup:

Kedlubny a brambor očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zeleninu a 5 minut restujeme.
Následně zalijeme zeleninu kokosovým mlékem. Polévku osolíme, opepříme a povaříme přibližně 15 minut.
Když je zelenina měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem pro hladkou konzistenci.
Polévku dochutíme citrónovou šťávou a petrželkou a můžeme podávat.

Karbanátky z červené čočky

Ingredience:

200 g červené čočky

1 ks cibule

3 stroužky česneku

čerstvé bylinky, petrželka nebo koriandr

sůl kmín olej

Postup:

Červenou čočku namočíme minimálně na 3 hodiny.
Cibuli, česnek a bylinky nakrájíme, čočku přecedíme. Takto připravené suroviny vložíme do sekáčku nebo do větší mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem. Na pánvi rozpálíme olej. Z připravené masy formujeme mokrýma rukama malé míčky, které opékáme na mírném ohni z obou stran asi 2-3 minuty.

Hlívová polévka na maďarský způsob

Ingredience

400 g hlívy ústřičné

3 ks mrkve

1 ks petržele

1 ks cibule

1 PL rajčatového protlaku

180 ml smetany

2 ČL červené papriky

sůl , pepř, olej

petrželová nať

citrónová šťáva

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky o velikosti cca. 1x1 cm.
Hlívu omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a krátce restujeme.
Následně přidáme červenou papriku, rajčatový protlak, hlívu a dobře zamícháme.
Zeleninu zalijeme přibližně 0,9-1 litrem vody a polévku přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a povaříme přibližně 15 minut, než zelenina změkne. Do hotové polévky přilijeme smetanu, přidáme sekanou petrželku a krátce povaříme. Na konec dochutíme citrónovou šťávou.

Časopis, který pomáhá čtenáři vytvořit jednodušší život. ,,Méně věcí, více lásky.'' Více informací o nás se dozvíte zde https://casopisminimalisti.cz/o-nas/
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.